Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Vidutinio dydžio svogūnas, 1 vnt.
  • Perspaustos česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Vištienos sultinys, 4 stikl.
  • Supjaustytas žiedinis kopūstas, 0,5 vnt.
  • Nuluptos ir supjaustytos vidutinio dydžio bulvės, 2 vnt.
  • Vidutinio dydžio tarkuota morka, 1 vnt.
  • Šviežias tarkuotas imbieras, 1 v.š.
  • Kario milteliai, 0,75 a.š.
  • Malti kuminai, 0,75 a.š.
  • Natūralus liesas jogurtas, 0,5 stikl.
  • Druska
  • Truputis aliejaus kepimui
  • Kajeno pipirai
  • Smulkinti žalumynai (nebūtina)
Gaminimo instrukcija:
  1. Puodo dugną papurkškite aliejumi, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, kepkite pamaišydami 3-5 minutes, arba kol suminkštės.

  2. Supilkite sultinį, sudėkite supjaustytą kopūstą, bulves, suberkite imbierą, morkas, prieskonius. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą ir virkite dar apie 12 minučių, arba kol daržovės suminkštės. Leiskite šiek tiek atvėsti.

  3. Pertrinkite viską elektriniu smulkintuvu, supilkite atgal į puodą, įmaišykite jogurtą ir pakaitinkite (tačiau neužvirinkite).

  4. Pagal skonį pagardinkite druska, pabarstykite smulkintais žalumynais (laiškiniais česnakais, petražolėmis) ir patiekite.

  5. Viena porcija turi apie 85 kcal. Ši sriuba yra gana soti, puikiai sušildo ir tinka diabetikams.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai