Trinta šparagų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Perspausta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Gabaliukais supjaustyti šparagai, 900 gr.
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
  • Vištienos sultinys, 1 stikl.
  • Riebi grietinėlė, 0,5 stikl.
  • Šiek tiek laiškinių česnakų
  • Smulkinti švieži krapai, 1 pund.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite česnaką ir pakepkite apie 1 minutę. Sudėkite šparagus, pabarstykie druska, pipirais, gaminkite dar 5 minutes. Supilkite sultinį ir virkite, kol šparagai suminkštės (10-15 min.).

  2. Pertrinkite sriubą elektriniu smulkintuvu, supilkite grietinėlę, pašildykite ir patiekite pabarstę žalumynais. Skanu su skrebučiais.

  3. Ši sriuba nesudėtinga, tačiau išties skani. Tiks ir Velykų stalui.

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai