Trinta morkų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Sviestas, 1 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Vidutinio dydžio smulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Supjaustytas salieras, 1 vnt.
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Švieži susmulkinti čiobreliai arba petražolės, 1 v.š.
  • Supjaustytos morkos, 5 stikl.
  • Vanduo, 2 stikl.
  • Vištienos arba daržovių sultinys, 4 stikl.
  • Liesa grietinėlė, 0,5 stikl.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Maltų pipirų pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėkite į puodą sviestą, supilkite aliejų. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Sudėkite svogūną ir salierą, kaitinkite maišydami dar 4-6 minutes. Sudėkite česnaką ir žalumynus, pamaišydami kaitinkite dar 10 sekundžių.

  2. Įmaišykite morkas, supilkite vandenį ir sultinį, padidinkite temperatūrą, kaitinkite, kol ims gerai kunkuliuoti, tada sumažinkite, ir virkite apie 25 minutes.

  3. Sriubą pertrinkite, įmaišykite grietinėlę, druską ir pipirus.

  4. Šaldytuve šią sriubą uždengus galima laikyti iki 4 dienų, užšaldžius - iki 3 mėnesių.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai