Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (71)

Evaldas 2020-03-29 20:51
Užskaitau!
Julius 2020-03-25 20:32
Super gavosi
Miglė 2020-03-21 10:43
Skanus
Violeta 2020-03-04 09:42
Receptas labai keistas. Miltų svoris nurodytas gramais, o, matomai, turėti omeny mililitrai. Dėjau 150 ml ir tai gavosi labai kieti:(
Vika 2020-03-03 19:38
Puikus receptas :)!
Ingrida 2020-02-29 22:11
Pats geriausias varškėtukų receptas. Minkštučiai kaip debesėliai, lengvai pagaminami, tik aš cukraus dedu tik 30gr., bet čia skonio reikalas, o receptas puikus.
Vardenis Pavardenis 2020-02-17 10:26
Labai geras receptas
Pijus 2020-01-26 12:09
Pijus gamina varškėčiai komuna reikės sukriaus miltų druskos krapono svėsto varškės
Vaida 2019-11-16 19:39
Labai skanei gavos tik nedėjau cukraus nemėgstam ačiu už receptuka
Mindaugas 2019-08-01 22:04
Dariau dviguba porcija cujraus dejau tris saukstelius ir buvo sociai ,miltu ir per daug bus nbt cia su pavoliojimu ir tai per daug.O porcija dviguba 4 zmonems kaip tik butu