Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (45)

Laura 2018-12-05 15:28
Gal žinot kodėl kartais subyra verdant?
DONATAS 2018-12-04 18:42
Labai geras , o dar skanesnis patiekalas, kurio neįmanoma sugadinti.
Zygele 2018-11-16 16:34
As zygis ir as kiekviena Siena edu virtinukus
Aurelija 2018-11-07 17:31
Pasigaminsiu Turetu but skanumelis
:)
Nedas 2018-10-21 12:35
SUPER RECEPTUKAS IR PATARIMAI JAME!!! NIAM NIAM....
Konstantinas 2018-10-17 16:49
Kai valgiau tai buvo labai labai labai skanu.
Rasa 2018-10-14 23:15
Idealiai miltu, nei per daug nei per mazai, tik mums tik dviems uzteko. 4riems reikia dvigubai daugiau...
stase 2018-10-05 09:06
butinai šiandiena išbandysiu,labai,lengva,nera ipatingų ingidiantu,o to mums ir reikia,ačiū užšitokį tobulą receptą.
Juozas 2018-08-31 01:19
Varškės / miltų proporcijos idealios! Tiesa irgi cukraus nedėjau, nepatinka saldūs. O "sūrūs" su sviestu buvo labai skanu, ačiū už receptą.
cha 2018-07-10 14:59
Tiesus kelias į diabetą...