Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (90)

Estera 2021-01-19 17:27
Labai gardučiai gaunas
Diana 2020-12-04 12:33
Skaniai isejo
Vilma Dapkeviciute 2020-11-29 12:32
Greitas,paprastas ir skanus receptas ☺
Eglė 2020-10-30 12:38
Geras receptas, viskas puikiai gavosi. Mano skoniui per saldu, tačiau vaikai puikiai ne tik padėjo daryti, bet ir suvalgė visą porciją
Sandra 2020-08-04 19:05
Labai geras receptas tik paliai ji visada gaminu.gaunasi superiniai
Aras 2020-08-02 19:19
Kokia čia apsirukiusi kekše komentuoja (Saule) čiulpk bybi tas nera cukrinis
Raimonda 2020-06-29 09:43
Aš užsinorėjau varškėčių, bandysiu šiandien juos pagaminti ir žadu italą ir vokietį jais pavaišinti
Agnė 2020-06-09 21:16
Puikus receptas!
Saule 2020-05-23 13:47
Uotafak kaip jis galite dėti cukrų nesąmonė tikra vau o mazgas jis gal jums skanų bet man mešką fufufufufufufufufufu kakakakakakakak tikra nesąmonė cukrus
Saule 2020-05-23 13:46
Zidonyte