Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (29)

Pati 2018-04-05 23:41
Miltu ir cukraus dvigubai maziau reiketu deti.
Erika 2018-04-04 13:12
Siaip viskas kaip ir gerai, bet cukraus tai kosmaras, neimanoma vien del jo valgyt!!!
Valerija 2018-03-27 15:42
Skaniai atrodo, bet jei virčiau, cukrų mazinčiau iki minimumo(pvz.dėčiau vieną arb. šaukštelį).

menu, kai buvom vaikai, tai mama gamindavo be cukraus. Ir labai skanu būdavo..
Gedas 2018-03-26 21:32
Viskas ok gavosi tik gal šiek tiek per daug cukraus, reikėtu mažiau dėti :)
Rūta 2018-03-25 11:49
Labai skanūs gavosi ir neperkieti viskas savo normose :)
Neda 2018-03-07 08:35
Kažkaip nelabai patiko per daug neskanus
Ugne 2018-02-06 16:10
Man labai patiko daryti su sese Auguste.L;abai fiainai
Auguste ir Ugne 2018-02-06 16:03
Mes su mano 5 metuku sesute Ugne darėm.Labai skanu
Aiste 2018-02-04 19:41
Per daug miltu, bus kieti
Ďaiva 2018-01-13 19:22
Didesnę dalį miltų pakeitę krakmolu, gausit įpatingus varškėtukus. Šilkinius, pukuotus, minkštučius. Ledinius