Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (84)

Raimonda 2020-06-29 09:43
Aš užsinorėjau varškėčių, bandysiu šiandien juos pagaminti ir žadu italą ir vokietį jais pavaišinti
Agnė 2020-06-09 21:16
Puikus receptas!
Saule 2020-05-23 13:47
Uotafak kaip jis galite dėti cukrų nesąmonė tikra vau o mazgas jis gal jums skanų bet man mešką fufufufufufufufufufu kakakakakakakak tikra nesąmonė cukrus
Saule 2020-05-23 13:46
Zidonyte
Laura 2020-05-17 21:49
Pavyko, o Mindoza turbūt pamiršo maisyt :)
Liga 2020-05-13 10:00
Labai skanus, viskas paviko
Rimantas 2020-04-28 15:50
Man taip pat viskas pavyko, ir receptas yra labai paprastas. Labai skanu, pasidariau dar vieną porciją nes vienos mažoka. Kaip paskaitai komentarus supranti, kad nevisi žino ką galima sverti gramais ir mililitrais.
Nijolė 2020-04-24 19:40
Labai skanu.
Neri 2020-04-15 21:10
Viskas puikiai pavyko! Skanu
Mindoza 2020-04-11 22:56
Pagal jusu nustatyta laika viriau,tai viskas pavirto koše.