Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (62)

Mindaugas 2019-08-01 22:04
Dariau dviguba porcija cujraus dejau tris saukstelius ir buvo sociai ,miltu ir per daug bus nbt cia su pavoliojimu ir tai per daug.O porcija dviguba 4 zmonems kaip tik butu
Tomas 2019-07-22 18:38
Patyrusiams virejams receptų nereikia. Manau kad reikia daugiau informacijos kaip juos suformuoti. Darant pirma karta pagal šį receptą, tai visa mase nuo ranku nuploviau su vandieniu nes kitaip nejo nukrapštyti.
Inesa 2019-06-27 17:24
Reiks pasigaminti
Gaivile 2019-06-14 14:09
Skanu
Lina 2019-06-02 14:34
4 porcijos nebent trimečiui
Alanas 2019-05-22 18:35
Zjbs
Ausra 2019-05-07 18:01
Laaabai skanu
Lukas 2019-04-09 14:17

neskanu
Lukas 2019-04-09 14:17

neskanu
Andrius 2019-03-16 10:22
Pavyko super, skanu!