Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (23)

Ugne 2018-02-06 16:10
Man labai patiko daryti su sese Auguste.L;abai fiainai
Auguste ir Ugne 2018-02-06 16:03
Mes su mano 5 metuku sesute Ugne darėm.Labai skanu
Aiste 2018-02-04 19:41
Per daug miltu, bus kieti
Ďaiva 2018-01-13 19:22
Didesnę dalį miltų pakeitę krakmolu, gausit įpatingus varškėtukus. Šilkinius, pukuotus, minkštučius. Ledinius
Ernesta 2018-01-11 15:44
Jau kelis kart dariau, visiems patinka!
Arūnas 2018-01-06 16:39
Super
Eva 2018-01-03 13:48
Labai skanu
Gabija 2017-12-05 17:39
Aciu neragavau bet namu darba padariau reikejo paradyti recepta is varskes
rasa 2017-11-27 13:48
labai patiko
Viktorija 2017-11-25 20:38
Labai patiko,atitinka normos,gerai gaunasi,rekomenduoju!