Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (98)

Daiva 2021-09-19 09:37
Ačiū, Aistė už receptą. Labai skanūs varškėčiai ir jei kažką iš namų išvijo, tai matyt prisidirbęs buvo
Viginijus 2021-08-21 12:51
Dėk pragare su tokiais varsketukais , žmona skirybom padavė
Ginta 2021-07-28 15:22
pats baisiausiais receptas koks tik gali būti
Vėja 2021-07-13 17:22
Super varsketukai,itin minkšti ir skanūs
Audronė 2021-07-13 12:20
Varškėtukai yra super kieti,reikia mažiau miltų ir dėti nugesintos sodos.
Žaneta 2021-06-22 22:53
Skanus varškėčiai
Keitras 2021-04-27 21:42
Labai neskanu

Rokas 2021-03-09 19:36
Vovo kaip skanu
Estera 2021-01-19 17:27
Labai gardučiai gaunas
Diana 2020-12-04 12:33
Skaniai isejo