Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (36)

cha 2018-07-10 14:59
Tiesus kelias į diabetą...
Dei 2018-07-06 11:39
O as cukraus visai nededu, bet ant isvirusiu pora arb sauksteliu klevu sirupo uzpilu. Ir miltu zymiai maziau. Su arb saukteliu i verdanti vandeni tiesiai juos suformuoju. Gaunasi liuks, ne tokie guminiai.
Ignas 2018-07-01 20:47
Na ir porcijos aisku cia ne 4, o max 2 gaunasi. Nebent zvirblius matinsite po pora varsketuku
Ignas 2018-07-01 20:44
Su tiek miltu tai tik skysta kosele gaunasi, o ne tesla is kurios kazka suformuoti galima. Dejau 2x daugiau
Aurelija 2018-06-28 18:50
Gavosi puikiai. Visos proporcijos mums tiko. Ačiū.
Violeta 2018-06-12 21:14
Labai skanus ir greita vakariene skanaus
Kristina 2018-05-20 23:04
Cukraus dejau tik 1 a.s. Sunui patiko "tokie guminiukai" :) Miltu kiekis tiko :)
Pati 2018-04-05 23:41
Miltu ir cukraus dvigubai maziau reiketu deti.
Erika 2018-04-04 13:12
Siaip viskas kaip ir gerai, bet cukraus tai kosmaras, neimanoma vien del jo valgyt!!!
Valerija 2018-03-27 15:42
Skaniai atrodo, bet jei virčiau, cukrų mazinčiau iki minimumo(pvz.dėčiau vieną arb. šaukštelį).

menu, kai buvom vaikai, tai mama gamindavo be cukraus. Ir labai skanu būdavo..