Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (49)

Eglė 2019-01-30 18:29
Tikrai gaunasi labai mažas kiekis.. Siūlyčiau bent jau dvigubai viską dėti, arba net 3 kartus daugiau..
Alma Povilaitiene 2019-01-18 22:57
Labai skanus patiekalas
Solte 2019-01-17 18:05
Nebejuokaukit-4 porcijos... Na nebent kiekvienam po 2 varškėčius užtektų pavagyt
Renata 2019-01-06 19:46
Labai, labai skanu. Uzskaityta !
Laura 2018-12-05 15:28
Gal žinot kodėl kartais subyra verdant?
DONATAS 2018-12-04 18:42
Labai geras , o dar skanesnis patiekalas, kurio neįmanoma sugadinti.
Zygele 2018-11-16 16:34
As zygis ir as kiekviena Siena edu virtinukus
Aurelija 2018-11-07 17:31
Pasigaminsiu Turetu but skanumelis
:)
Nedas 2018-10-21 12:35
SUPER RECEPTUKAS IR PATARIMAI JAME!!! NIAM NIAM....
Konstantinas 2018-10-17 16:49
Kai valgiau tai buvo labai labai labai skanu.