Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (110)

as 2022-06-23 17:46
man patiko
Genoefa 2022-06-22 15:18
Labai skanios! Visada gaminu pagal šitą receptą!
Danguole 2022-05-04 18:28
Gaminau pagal jusu nuoroda bet man pasirode isvyrus ne tokie purus as deciau maziau miltu
Rita 2022-02-04 17:24
Niekada. nededu cukraus,kam reikia užsibers
Audra 2022-01-31 19:56
Dariau jau kelis kartus, lengva padaryti, greitai ir skanu. Ačiū
Vilma 2022-01-29 09:40
Visada pagal šį darau, super ❤️
Lina 2022-01-05 10:56
Ačių skanūs .
Andrius 2021-12-28 17:20
Mmm.. labai skanu
Lina 2021-12-28 13:51
Ačiū skanūs,mums patįko no šol gaminsim dažniau
Greta 2021-12-08 15:19
Labai skanus!