Toskanietiška lašiša

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Porcijos dydžio lašišos filė gabaliukai, 4 vnt.
  • Malti pipirai
  • Sviestas, 3 v.š.
  • Smulkintos česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai, 200 gr.
  • Špinatai, 2 stikl.
  • Riebi grietinėlė, 0,5 stikl.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,25 stikl.
  • Smulkinti žalumynai (bazilikai, petražolės), 0,25 stikl.
  • Citrina, 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų. Lašišos gabaliukus iš abiejų pusių pabarstykie druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę odele žemyn ir kepkite apie 6 minutes, apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Išimkite į lėkštę.

  2. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada sudėkite česnaką, pakepinkite jį apie minutę ir sudėkite perpjautus pomidoriukus. Pabarstykite druska ir pipirais, pakepkite, sudėkite špinatus, dar pakepkite, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir žalumynus, sumažinkite temperatūrą ir troškinkite 3 minutes.

  3. Sudėkite keptą lašišą, apliekite ją karštu padažu ir troškinkite dar apie 3 minutes.

  4. Patiekite su žalumynais ir apšlakstę citrinos sultimis.

  5. Tai bus jūsų vienas mėgstamiausių lašišos receptų!

Receptą atsiuntė: Milda

Komentarai