Tortas „Šokoladinis kūgis“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Cukrus, 1,5 stikl.
  • Kakava, 4 v.š.
  • Soda, 0,5 a.š.
  • Citrinos sultys, 1 a.š.
  • Miltai, 0,5 stikl.
  • Riebi grietinė, 0,5 stikl.
  • Juodasis šokoladas, 100 gr.
  • Konservuoti ananasai, 1 skard.
  • Vanilinis cukrus, 1 pak.
  • Migdolai arba žemės riešutai, 1 stikl.
  • Kokoso drožlės pabarstymui
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, išplakite iki standžių putų. Trynius išplakite su puse stiklinės cukraus, persijokite į juos kakavą, sudėkite citrinos sultimis nugesintą sodą ir vėl išplakite. Po truputį įmaišykite miltus. Kai masė bus vienalytė, įmaišykite baltymus.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoštą masę kepkite 45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jis turi būti sausas.

  3. Kol tortas kepa, paruoškite kremą. Išplakite grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų.

  4. Pyragą šiek tiek atvėsinkite. Nupjaukite viršų, palikdami 2 cm storio pagrindą. Nupjautą dalį supjaustykite kubeliais, o pagrindą pertepkite paruoštu kremu.

  5. Pabarstykite riešutais, uždėkite ananasų.

  6. Toliau formuokite kūgį: kiekvieną kubelį patepkite kremu ir lipinkite vieną prie kto. Kiekvieną sluoksnį padenkite riešutais ir ananasais.

  7. Kai kūgis/kupolas bus suformuotas, dar kartą patepkite kremu ir apipilkite ištirpintu šokoladu, apibarstykite kokoso drožlėmis.

  8. Padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Receptą atsiuntė: Justina

Komentarai