Šviežių bulvių salotos (be majonezo)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Švieži jauni bulviukai, 1 kg
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Druska
  • Anakardžių riešutai, 0,5 stikl.
  • Dižono garstyčios, 1 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 0,33 stikl.
  • Smulkinti švieži bazilikai, 1 stikl.
  • Švieži smulkinti krapai, 0,25 stikl.
  • Laiškiniai žesnakai pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
  • Aitriųjų paprikų dribsniai arba milteliai, 1 žiups.
  • Citrinos sultys
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulviukus nuplaukite, sudėkite į puodą kartu su česnaku, užpilkite vandeniu, įdėkite šaukštą druskos, užvirinkite ant stiprios ugnies, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite 10-15 minučių. Nusunkite ir palikite pastovėti uždengtame puode 20 minučių. Česnaką atidėkite į šalį.

  2. Riešutus išmirkinkite karštame vandenyje (apie 30 min.), pertrinkite trintuvu su česnaku, garstyčiomis ir aliejumi, jei reikia - įpilkite truputėlį vandens.

  3. Bulves perpjaukite pusiau ir sudėkite į dubenį, ant viršaus supilkite padažą, užberkite žalumynų, druskos, pipirų, paprikų, gerai išmaišykite.

  4. Skanu ir šiltos, ir šaltos!

Receptą atsiuntė: Regina

Komentarai