Sveikuoliški krekeriai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 1 stikl.
  • Gliaudytos moliūgų sėklos, 0,75 stikl.
  • Gliaudytos saulėgrąžos, 0,33 stikl.
  • Sezamų sėklos, 0,33 stikl.
  • Ispaninio šalavijo sėklos, 3 v.š.
  • Aguonos, 3 v.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Aliejus, 1,2 v.š.
  • Klevų sirupas, 1 v.š.
  • Vanduo, 0,75 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

  2. Dideliame dunebyje sumaišykite dribsnius, sėklas, druską, aliejų, sirupą ir kambario temperatūros vandenį. Palikite išbrinkti 10 minučių.

  3. Suformuokite iš masės gniutulą ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Viršų uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu ir iškočiokite maždaug 3 mm storio lakštą. Popierių nuo viršaus nuimkite, paruošto "blyno" pjaustyti nebūtina.

  4. Kepkite, kol pakraščiai apskrus, apie 15-20 min.

  5. Išimkite iš skardos, ją išklokite nauju kepimo popieriumi, senąjį atsargiai nulupkite nuo savo krekerio ir išmeskite. Krekerį apvertę grąžinkite į skardą ir kepkite dar 15-20 min.

  6. Atvėsinkite skardoje, sulaužykite rankomis ir patiekite.

  7. Stovėti kambario temperatūroje gali iki 1 savaitės, oras turi prieiti.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai (2)

Aistė 2019-04-19 14:40
Mano orkaitėje prie recepte nurodytos temperatūros ir kepimo laiko krekeriai sudega, todėl temperatūrą renkuosi kiek žemesnę, kepu trumpiau, ir žiūriu, kad tikrai nesudegtų (o sudega labai greitai).
Aistė 2019-04-19 14:39
Bandžiau, neblogas dalykas. Aš nedėjau sezamų (nemėgstu), druską ir sirupą tirpinau vandenyje, ir tik tada maišiau į sausą mišinį. Į kepimo skardą dėjau ne kaip vieną gumulą, o po šaukštą, dėliodama po skardą - tada lengviau išlygint ir tolygiai paskleist. Koks storis - tiksliai negaliu pasakyt, bet išeina lyg ir storesnis, kiekio užtenka pilnai skardai. Po 15 kepimo minučių aš imu mentelę ir "supjaustau" mažesniais krekeriais, apverčiu, ir kepu toliau.