Sveikuoliški avižiniai-bananiniai sausainiai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Didelis prinokęs bananas (nuluptas), 1 vnt.
  • Minkštas žemės riešutų arba migdolų sviestas, 0,5 stikl.
  • Medus, 0,5 stikl.
  • Pienas, 2 v.š.
  • Vanilės ekstraktas arba vanilinis cukrus, 1 a.š.
  • Avižiniai dribsniai, 1 stikl.
  • Miltai, 0,5 stikl.
  • Cinamonas, 2 a.š.
  • Soda, 0,25 a.š.
  • Džiovintos spanguolės, vyšnios, obuoliai arba razinos, 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite 2 skardas kepimo popieriumi, papurkškite ar patepkite aliejumi ir atidėkite į šalį.

  2. Dubenyje sumaišykite pertrintą bananą, sviestą, medų, pieną ir vanilę, atskirai sumaišykite dribsnius, džiovintus vaisius, miltus, cinamoną ir sodą. Galiausiai sumaišykite abu mišinius.

  3. Šaukštu dėkite masę į skardas (išeis apie 12 sausainių), paslėkite mentele, kepkite 14-16 minučių, arba kol paruduos. Prieš patiekdami atvėsinkite.

  4. Geras skaidulų ir mineralinių medžiagų šaltinis, tinka pusryčiams arba desertui.

Receptą atsiuntė: Violeta

Komentarai