Sveikuoliškas ir traškus Budos dubenėlis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Konservuoti avinžirniai, 1 skard.
  • „Tamari“ arba sojų padažas, 5 a.š.
  • Šriracha padažas, 4 a.š.
  • Svogūnas, 0,5 vnt.
  • Sezamo sėklos, 1 a.š.
  • Aliejus, 1 a.š.
  • Kukurūzų miltai, 1 a.š.
  • Vanduo, 0,25 stikl.
  • Ryžių makaronai (vermišeliai), 1 pak.
  • Agurkas, 0,5 vnt.
  • Morkos, 2 vnt.
  • Pupelės, 0,5 stikl.
  • Svogūnų laiškai, 1 sauj.
  • Avokadas, 1 vnt.
  • Citrina, 0,25 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Užmarinuokite avinžirnius - įdėkite juos į sandarią dėžutę, užpilkite arbatinį šaukštelį „Tamari“ arba sojų padažo, taip pat įpilkite ir „Šriracha“ padažo. Įdėkite sezamo sėklas ir smulkiai pjaustytą, pakepintą svogūno puselę. Palikite marinatą stovėti maždaug 30 minučių, kartais gerai pakratydami.

  2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite avinžirnius apie 2 minutes. Toliau įmaišykite kukurūzų miltus, atskiestus 1/4 puodelio vandens. Pavirkite dar 3-4 minutes ir dėkite į dubenėlį.

  3. 2–3 minutes pamirkykite ryžių vermišelius karštame verdančiame vandenyje. Nuplaukite juos šaltu vandeniu ir nusausinkite, bei taip pat dėkite į dubenėlį.

  4. Paruoškite daržoves. Naudodami specialią daržovių pjaustyklę, plonomis juostelėmis supjaustykite morkas ir agurką. Įdėkite skiltelėmis supjaustytą avokadą, norimos rūšies pupeles ir ant viršaus paberkite smulkintų svogūnų laiškų. Į atskirą indelį įpilkite padažų bei užspauskite ant patiekalo citrinos pagal skonį. Valgykite su lazdelėmis. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Renata

Komentarai