Sveikesnis naminis pomidorų padažas (galima šaldyti ir konservuoti!)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Pomidorai, 3 kg
  • Česnako galvutė, 1 vnt.
  • Raudonojo/baltojo vyno actas arba obuolių actas, 1 v.š.
  • Druska, 1,5 a.š.
  • Pipirai, 0,5 a.š.
  • Šviežios arba džiovintos petražolės (pagal skonį)
  • Švieži arba džiovinti raudonėliai (pagal skonį)
  • Švieži arba džiovinti bazilikai (pagal skonį)
  • Truputis alyvuogių aliejaus
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite česnako galvutės viršų taip, kad visos skiltelės laikytųsi kartu, bet liktų be viršūnėlių, tada apšlakstykite aliejumi, įsukite į foliją ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitęje 45 minutes. Taip česnaką rekomenduotina pasiruošti iš anksto (pvz., iš vakaro).

  2. Pašalinkite pomidorų kotelius, pačius pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais (lupti ir šalinti sėklų nereikia, nebent jums labai svarbu šilkinė padažo tekstūra) ir sudėkite į puodą, uždenkite dangčiu ir virkite ant stiprios ugnies 7 min.

  3. Sumažinkite temperatūrą, kad virtų vos vos, supilkite actą, įdėkite druskos, pipirų ir šviežių ar džiovintų žolelių. Pridenkite dangčiu, palikdami nedidelį plyšiuką, ir virkite pusvalandį.

  4. Iškepusį ir atvėsusį česnaką įspauskite į padažą, išmaišykite ir virkite dar 1.5 val. (bendras virimo laikas - val.)

  5. Viską pertrinkite elektriniu smulkintuvu ir išpilstykite į stiklainius.

  6. Jei padažą laikysite sandariame inde šaldytuve - jis stovės iki 5 dienų, jei užšaldysite - 6-8 mėnesius. Dar karštą padažą galima išpilstyti į sausus, sterilius stiklainius, užsukti sausais ir švariais dangteliais, apversti, šiltai įsukti ir palikti iki galo atvėsti - tada galėsite džiaugtis maloniu aromatu ir nuostabiu skoniu bet kada, kai tik panorėsite!

Receptą atsiuntė: Silvija

Komentarai