Sveikesni bulvių laiveliai su brokolių įdaru ir avokadų padažiuku

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kg
  • Brokoliai, 4 stikl.
  • Aliejus
  • Druska
  • Kumpio arba šoninės juostelės, 3 vnt.
  • Tarkuotas sūris (Čederio ar kitoks), 1 stikl.
  • Laiškiniai svogūnai, 2 vnt.
  • Prinokęs avokadas, 1 vnt.
  • Česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Liesa grietinė arba natūralus graikiškas jogurtas, 2 v.š.
  • Laimas (žalioji citrina), 1 vnt.
  • Kalendros, 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite, pabadykite šakute ir kiekvieną atskirai įvyniokite į popierinį rankšluostį. Kepkite mikrobangų krosnelėje apie 15 minučių (jei bulvės nedidelės, iškeps greičiau).

  2. Perpjaukite bulves pusiau, šaukštu išskobkite vidurį ir padarykite. Laivelius iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir pabarstykite druska, įkiškite kepti į 220 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių.

  3. Supjaustytus brokolius virkite garuose apie 3 minutes. Išimkite į dubenį, kiek atvėsinkite, sumaišykite su tarkuotu sūriu (jo kiekį reguliuokite pagal savo skonį).

  4. Apkepkite mėsą keptuvėje iš abiejų pusių, tada supjaustykite smulkiais kubeliais.

  5. Bulvių puseles įdarykite brokolių ir sūrio mase, vėl įkiškite į orkaitę maždaug 5 minutėms (sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių), arba kol sūris išsilydys.

  6. Susmulkinkite svogūnus, pusę sudėkite į virtuvinį kombainą (kitą pusę palikite papuošimui), kartu su avokado minkštimu, nuluptomis česnako skiltelėmis, 2 šaukštais grietinės arba jogurto, kalendromis, supilkite 1 laimo sultis, viską pertrinkite iki kreminės konsistencijos.

  7. Ant kiekvienos bulvės puselės uždėkite po šaukštą avokadų masės, viršų pabarstykite smulkintu svogūnu ir kumpiu, patiekite.

  8. Lengvai paruošiami, skanūs, sveiki ir ryškūs pietūs visai šeimai!

    Pastaba: nepamirškite kepdami mikrobangėje pabadyti bulvių - antraip jos gali sprogti.

Receptą atsiuntė: Vilma

Komentarai