Sušio receptas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Ryžiai, 200 gr.
  • Vanduo, 300 ml
  • Ryžių actas, 50 ml
  • Sojos padažas, 150 ml
  • Jūros dublių lapai, 2 vnt.
  • Rūkyta lašiša, 100 gr.
  • Vasabi, 1 v.š.
  • Agurkai, 2 vnt.
  • Cukrus, 1 v.š.
  • Marinuoti imbierai, 3 gab.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Leiskite jam užvirti, sumažinkite temperatūrą ir virkite dar 20 minučių. Kai ryžiai išvirs, palikite juos uždengtus 5 minutėms.

  2. Sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską (alite šiek tiek pakaitinti, kad geriau maišytųsi), užpilkite ant ryžių, išmaišykite ir leiskite ataušti.

  3. Ant bambukinio padėkliuko padėkite dumblių lapą. Ant jo plonu sluoksniu paskleiskite ryžius. Palikite 2-3 cm kraštą užklijavimui.

  4. Per visą ilgį dėkite Vasabi krienų (jų reikia labai nedaug), pusę lašišos ir agurko normos (kita pusė liks antrai porcijai).

  5. Vyniokite panaudodami bambukinį padėkliuką. Dalį palikto dumblių lapo krašto patepkite vandeniu, kad ji priliptų (užklijuokite). Tuomet patepkite visą sušį ir supjaustykite jį gabaliukais.

  6. Patiekite sojų padažu, krienais ir marinuotu imbieru (Vasabi dėkite į sojos padažą, imkite suši su lazdelėmis, pamirkykite sojos padaže, o tarp sušio gabalėlių užkąskite marinuotu imbieru).

Receptą atsiuntė: Lidija

Komentarai