Sumuštiniai su falafeliais ir daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Konservuoti avinžirniai, 2 skard.
  • Svogūnas, 0,5 galv.
  • Česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Miltai, 2 a.š.
  • Kalendros sėklos, 1 a.š.
  • Kuminas, 2 a.š.
  • Petražolė (šviežia arba džiovinta), 1 a.š.
  • Čili pasta (nebūtina), 0,5 a.š.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Druska, 2 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 2 žiups.
  • Norimi žalumynai, 1 sauj.
  • Pomidorai, 2 vnt.
  • Violetinis kopūstas, 100 gr.
  • Norimas padažas (arba humusas), 4 a.š.
  • Pitos duonelė, 6 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Popieriniu rankšluoščiu nusausinkite avinžirnius. Sutrinkite avinžirnius,česnaką, miltus, kalendrų sėklas, kuminą, petražolę, čili pastą, druską, pipirus ir citrinos sultis trintuvėje.

  2. Formuokite falafelius ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę, iki 200 °C, maždaug 20 minučių.

  3. Kol kepa falafeliai, pasipjaustykite svogūną, pomidorus, kopūstą, pasiruoškite pitos duoneles.

  4. Dėkite į duoneles norimą daržovių kiekį, žalumynus, falafelius, užpilkite padažo arba humuso, suvožkite duoneles iš abiejų pusių. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Modestas

Komentarai (1)

Karolina 2021-04-08 20:21
Tai gal padažo receptą įkeltumėt. Nuotraukoje atrdo geras padažas, bet recepte nėra nieko paminėta