Špinatų salotos su braškėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sezamų sėklos, 2 v.š.
  • Aguonos, 1 v.š.
  • Cukrus, 0,5 stikl.
  • Alyvuogių aliejus, 0,5 stikl.
  • Actas, 0,25 stikl.
  • Paprikų milteliai, 0,25 a.š.
  • Vorčesterio (Vusterio) padažas, 0,25 a.š.
  • Smulkintas svogūnas, 1 a.š.
  • Švieži špinatai, 280 gr.
  • Kelios braškės
  • Skaldyti migdolai (be odelės), 0,25 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite aguonas, sezamų sėklas, actą, cukrų, aliejų, papriką, Vorčesterio padažą ir svogūnus (jei norite, viską galima petrinti elektriniu smulkintuvu). Uždenkite ir padėkite valandai į šaldytuvą.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, perpjautas braškes ir skaldytus migdolus, užpilkite paruoštu užpilu, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve dar 10-15 minučių.

  3. Cukraus galima dėti perpus mažiau. Šių nuodėmės vertų salotų recepto prašys visi, kas paragaus!

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai (1)

Nijolė 2018-03-10 17:06
Tikiu kad jos skanios