Spanguolių, obuolių ir karijų salotos su balzaminiu tahini padažu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Balzamininis actas, 50 gr.
  • Tahini pasta, 50 gr.
  • Vanduo, 50 gr.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Karijų riešutai, 1 stikl.
  • Klevų sirupas, 1 a.š.
  • Gražgarstės (ar kiti norimi žalumynai), 250 gr.
  • Džiovintos spanguolės, 70 gr.
  • Obuolys, 2 vnt.
  • Ridikas, 3 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite padažą - į indą pilkite: balzamininį actą, vandenį, dėkite Tahini pastą, įspauskite česnaką, įberkite druską, pipirus ir cukrų. Plakite šakute, kol gausite vientisą masę.

  2. Pasmulkinkite karijų riešutus (nebūtinai) ir užpilkite klevų sirupu. Maišykite, kol sirupas tolygiai pasiskirstys. Tuomet įdėkite riešutus kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, 8-9 minutes.

  3. Į didelį indą dėkite smulkiai supjaustytus obuolius, ridikėlius, įberkite spanguoles, tuomet riešutus, gražgarstes (ar kitus norimus žalumynus), ir užpilkite padažu. Gerai viską išmaišykite bei skanaukite!

Receptą atsiuntė: Gytis

Komentarai