Sorų kruopų košė su moliūgais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Pienas, 3 stikl.
  • Sorų kruopos, 1 stikl.
  • Moliūgas, 500 gr.
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgo žievę nupjaustykite, sėklas pašalinkite, supjaustykite kubeliais.

  2. Sorų kruopas perplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Jeigu norite ypač minkštos košės, kad kruopos būtų visai suvirusios, jas ne tiesiog nuplikykite, o užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 10 min.

  3. Į nesvylantį puodą sudėkite moliūgus, suberkite kruopas, supilkite pieną, berkite druską, cukrų. Nuolat maišant virkite ant nedidelės ugnies 15-20 min. Košė sutirštės.

  4. Košę perdėkite į molinį indelį ar puodą, uždenkite ir statykite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Palikite pašusti 25-30 min.

  5. Prieš dedant į orkaitę į košę galima įmaišyti razinų, džiovintų vaisių, paruoštą košę galima pagardinti riešutais, gabaliuku sviesto.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai