Šokoladinis tortas „20 minučių“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Sviestas, 300 gr.
  • Juodasis šokoladas, 200 gr.
  • Cukrus, 0,5 stikl.
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Miltai, 1 stikl.
  • Konjakas, 2 a.š.
  • Kepimo milteliai arba soda, 5 gr.
  • Cukraus pudra, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakite su cukrumi 3 trynius, ištirpinkite 100 g sviesto ir 100 g šokolado (arba mikrobangėje, arba karšto vandens vonelėje).

  2. Palikite šiek tiek atvėsti, tuo tarpu iki standžių putų išplakite baltymus, į trynius įmaišykite konjako (tai nėra būtina) ir tirpintą šokoladą.

  3. Įmaišykite baltymus ir stiklinę miltų su kepimo milteliais.

  4. Supilkite į temperatūrai atsparią formą (geriausiai - stiklinę), įkiškite į mikrobangę (800 W - 7 min.).

  5. Išimkite, kad atvėstų, tuo tarpu paruoškite kremą: išplakite likusį kiaušinį su cukraus pudra, sudėite 200 g kambario temperatūros sviesto, išplakite, supilkite 50 g tirpinto šokolado ir vėl išplakite.

  6. Supjaustykite biskvitą lakštais, pertepkite kremu, aptepkite šonus ir pabarstykite 50 g tarkuoto šokolado.

Receptą atsiuntė: Milda

Komentarai (4)

Sv 2013-11-14 22:34
Ar orkaiteje butu galima padaryti? Kiek laikokepti?
feli 2013-08-31 16:07
o jei mikrobangės neturi, ką tada?
VIVA 2013-07-20 16:25
na jau mikrobangeje taisytas maistas, tikrai paskutineje vietoje. na, jau tikrai- pamastykite
Manau 2013-03-26 19:39
kad tai "marmalas"