Šokoladinis bananų pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • 1 v. š. sėmenų;
  • 3 v. š. vandens;
  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. jūros druskos
  • 3 bananai
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus
  • 1/2 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus
  • 3/4 puodelio smulkinto juodojo šokolado
Nuotrauka: www.skaniaisveikai.lt
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Nedidelę kepimo formą lengvai patepame aliejumi arba patiesiame kepimo popieriumi.

  2. Mažame dubenėlyje sumaišome maltus sėmenis su vandeniu ir paliekame pastovėti 10 minučių.

  3. Kitame dubenėlyje sumaišome miltus su kakava, druska ir kepimo milteliais.

  4. Dideliame dubenyje sutriname bananus, supilame ištirpintą kokosų aliejų, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir brinkintus sėmenis. Viską gerai išmaišome. Į dubenį suberiame miltų mišinį, išmaišome, ir pabaigoje įmaišome didžiąją dalį smulkinto šokolado.

  5. Tešlą supilame į iš anksto paruoštą kepimo formą. Ant viršaus užbarstome likusius šokolado gabaliukus. Pyragą kepame 65 minutes. Iškepus paliekame atvėsti, ir pyragą pjaustome atvėsusį.

  6. Vietoje kvietinių miltų galite naudoti bet kokius kitus, net ir migdolų miltus. Gal tik kokosų miltai išsausintų šį pyragą, tad šį kartą pasirinkau kvietinius. Dėl cukraus- naudokit pagal save. Aš dėjau kiek įmanoma mažiau, na o jei norisi saldžiai- dėkit daugiau. Vietoje cukraus galite naudoti bet kokį kitą jūsų mėgstamą saldiklį, pvz. medų.

    Skanaus!

    Receptas: www.skaniaisveikai.lt

Receptą atsiuntė: Aušra

Komentarai