Šokoladinės snaigės

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Tamsus šokoladas, 200 gr.
  • Kvietiniai miltai, 500 gr.
  • Minkštas sviestas, 225 gr.
  • Cukrus, 225 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Druska, 1 žiups.
  • Baltymai, 2 vnt.
  • Cukraus pudra, 500 gr.
  • Citrinos sultys, 5 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su minkštu sviestu.

  2. Išplakite atskirai kiaušinius su cukrumi, įberkite truputį druskos ir miltus, įmaišykite šokoladą su sviestu. Išminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir išpjaustykite arba išspauskite sausainių formelėmis snaiges.

  3. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite.

  4. Išplakite baltymus, plakdami po truputį supilkite citrinos sultis ir suberkite persijotą cukraus pudrą. Papuoškite sausainius paruošta glazūra ir laikykite hermetiškoje talpoje.

Receptą atsiuntė: Vaida

Komentarai (1)

dukas 2013-04-14 15:31
sudas