Sočios tuno ir pupelių salotos be majonezo

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Virtos pupelės, 420 gr.
  • Konservuotas tunas, 2 skard.
  • Špinatai arba gražgarstės, 2 stikl.
  • Nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas, 0,5 vnt.
  • Šviežios kapotos petražolės, 0,25 stikl.
  • Raudonojo vyno actas, 0,25 stikl.
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • Džiovinti raudonėliai, 0,5 a.š.
  • Druska, 0,25 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Citrina, 0,5 vnt.
  • Skrebučiai, 4 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas/konservuotas pupeles, tuną (nusunktą), špinatus arba gražgarstes, svogūną ir petražoles.

  2. Pasiruoškite užpilą: stiklainyje gerai suplakite actą, aliejų, raudonėlius, druską ir pipirus.

  3. Užpilkite salotas, gerai išmaišykite ir patiekite su skrudinta pilno grūdo duona (bet galima ir be jos).

  4. Lengvai ir greitai pagaminamos sočios salotos!

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai