Sočios avinžirnių salotos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Virti avinžirniai, 400 gr.
  • Nuluptas ir supjaustytas agurkas, 1 vnt.
  • Perpjauti pomidoriukai (mažiukai), 150 gr.
  • Smulkiai supjaustyti svogūnai, 40 gr.
  • Smulkintas ar perspaustas česnakas, 1 v.š.
  • Džiovintos petražolės, 0,5 a.š.
  • Džiovinti bazilikai , 0,25 a.š.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 1 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Balzaminis actas, 3 v.š.
  • Druska, 0,25 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnius, agurką, pomidoriukus, svogūną, česnaką, petražoles, bazilikus, Parmezano sūrį. Pašlakstykite aliejumi ir actu, pagal skonį pagardinkite druska. Gerai permaišykite ir padėkite į šaldytuvą 45 minutėms. Salotas patiekite atvėsintas.

  2. Skanus ir sotus klasikinių Viduržemio jūros salotų variantas, idealiai tinka laikantis dietos! 1 porcija turi 150 kcal.

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai