Skaniausia kiaušinienė pusryčiams - šakšuka

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Švieži kiaušiniai, 5 vnt.
  • Saldžiosios paprikos (raudonos), 2 vnt.
  • Svogūnai (laiškiniai ar įprasti), 150 gr.
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Gerai prinokę pomidorai, 500 gr.
  • Druska, 1 a.š.
  • Ciberžolė, 0,5 a.š.
  • Kumino ir maltų juodųjų pipirų, 0,5 a.š.
  • Malti aitrieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Šviežios petražolės, 35 gr.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Susmulkinkite svogūnus ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Kai svogūnai pagels, sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir kepkite, kol suminkštės.

  2. Sudėkite susmulkintą česnaką, nuluptus ir supjaustytus nedideliais gabaliukais pomidorus. Pabarstykite prieskoniais ir druska, leiskite pomidorų masei užvirti, šiek tiek sutirštėti ir tada įspauskite šaukštu 5 duobutes kiaušiniams.

  3. Įmuškite kiaušinius ir baikite juos kepti (tryniai turėtų likti skysti). Viršų pabarstykite druska ir pipirais, prieš patiekdami - petražolėmis. Skanaus!

  4. Šis Izraelio virtuvės patiekalas valgomas pusryčiams - jis gražus, žadinantis apetitą, lengvas, sotus ir suteikiantis energijos visai dienai. Paruošti sugebės net visiški naujokėliai :)

Receptą atsiuntė: Eglė

Komentarai