Šiltos bulvių salotos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
1
Ingredientai:
  • Nedidelės bulvės, 300 gr.
  • Šparaginės pupelės, 150 gr.
  • Ridikėliai, 200 gr.
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Saulėgrąžų aliejus
Nuotrauka www.skaniaisveikai.lt
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Bulves su odelemis supjaustome griežinėliais ir suberiame į dubenį. Apšlakstome aliejumi, įberiame druskos, pipirų, išmaišome, ir išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame 20 minučių.

  2. Šaldytas šparagines pupeles apverdame vandenyje apie 3 minutes. Nusausiname ir paliekame atvėsti.

  3. Ridikėlius supjaustome, krapus stambiai suplėšome rankomis ir suberiame į dubenį. Beriame šiltas bulves, šparagines pupeles, apšlakstome salotų padažu ir patiekiame apibėrę saulėgrąžų sėklomis.

    Salotas rekomenduoju valgyti šiltas. Pastovėjusios ir atšalusios bulvės nebėra tokios skanios, tad šiomis salotomis geriausia mėgautis joms dar esant šiltoms.

    Tokios salotos gali atstoti ir lengvus pietus. Ridikėliai prideda traškumo, tad salotos visiškai nenuobodžios,

    Skanaus!

    Recepto autorė: Aušra.

    Recepto šaltinis: www.skaniaisveikai.lt

Receptą atsiuntė: Ugnė

Komentarai