Šiltos briuselinių kopūstų salotos su obuoliais ir granatų sėklomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Briuseliniai kopūstai, 500 gr.
  • Obuolys, 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Džiūvėsėliai (skrudintos duonos kubeliai), 100 gr.
  • Kumpio juostelės, 3 vnt.
  • Granatų sėklos papuošimui
  • Medus, 1 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  2. Obuolį supjausytykite skiltelėmis (sėklas ir viduriuką išmeskite), susmulkinkite kumpį.

  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant viršaus dėkite kopūstus ir obuolį. Kepkite apie 20 min., kol kopūstai suminkštės, o jų pakraščiukai šiek tiek paruduos.

  4. Kumpį pakepinkite keptuvėje.

  5. Salotinėje sumaišykite kopūstus, obuolį, kumpį, medų, aliejų ir džiūvėsėlius, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Papuoškite granatų sėklomis.

Receptą atsiuntė: Vida

Komentarai