Šildanti vištienos sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Perspaustos česnako skiltelės, 6 vnt.
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Didelės plonai supjaustytos morkos, 2 vnt.
  • Supjaustyti salierų stiebai, 2 vnt.
  • Tarkuota imbiero šaknis (šviežia), 1 v.š.
  • Ciberžolė, 1 a.š.
  • Vištienos sultinys, 6 stikl.
  • Vištienos krūtinėlė be odos ir kaulų, 500 gr.
  • Švieži smulkinti rozmarinai, 1 a.š.
  • Švieži smulkinti čiobreliai, 1 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Kuskusas, 1 stikl.
  • Šaldyti žirneliai, 0,66 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą įpilkite aliejaus ir pastatykite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite česnaką, svogūną, morkas ir salierus, pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas taps perregimas.

  2. Sudėkite imbierą ir ciberžolę, pakaitinkite apie pusę minutės, supilkite sultinį, sudėkite krūtinėlę, čiobrelius, rozmarinus, druską ir pipirus.

  3. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą, po 5 minučių sudėkite kuskusą ir virkite neuždengę dangčio, kartais pamaišydami, apie 20-30 minučių.

  4. Kai vištiena išvirs, išgriebkite ją iš puodo ant pjaustymo lentelės ir suplėšykite šakute į mažus gabaliukus. Sudėkite atgal į puodą kartu su žirneliais, paragaukite, ar netrūksta druskos ir prieskonių.

  5. Ši šildanti sriuba ypač pasiteisina šaltuoju metų laiku, taip pat sergant, kai nėra apetito. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Laima

Komentarai