Šaltienos receptas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Petražolės, 1 žiups.
  • Laurų lapai, 2 vnt.
  • Druska
  • Vanduo, 1 l
  • Kiaulių kojos, 2 vnt.
  • Kiaulės ausys, 1 vnt.
  • Morkos, 2 vnt.
  • Salieras, 1 vnt.
  • Pipirai, 1 žiups.
  • Vištiena, 500 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą nuplaukite, sudėkite į šaltą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 3-4 val (vis nugraibstykite putas ir riebalus). Išvirusią mėsą išgriebkite, atskirkite nuo kaulų, smulkiai supjaustykite. Kaulus vėl sudėkite į sultinį ir virkite dar 1 val.

  2. Baigiant virti, sudėkite prieskonius, daržoves, išgriebkite kaulus. Sultinys perkošiamas, paliekamas nusistovėti, po to skaidrus nupilamas. Į indelius įpilame truputį sultinio ir kai pradės stingti, dedame ornamentą iš morkų, petražolių ir kt.

  3. Tada dedame susmulkintą mėsą, užpilame likusiu sultiniu, padedame sustingti.

  4. Patiekite su krienais arba daržovėmis.

Komentarai (6)

rasa 2014-01-22 23:54
ne tik labai skanu,bet ir labai isvaizdu :)liuks sventiniam stalui
laima 2014-01-04 12:06
ne vistiena o kojos kiaules
Vidas 2013-12-23 19:35
Čia kažkas ne taip. Įsivaizduoju kas bus iš vištienos virtos 4 valandas.
o taip !!! 2013-12-10 02:08
Pirmą vandenį visada išpilu lauk,ypač verdant kiaulieną.Kai ima išsiskirti visas brudas,vanduo pasidaro pilkas,kvapas bjaurus,tada viską verčiu į kriauklę,švariai nuplaunu,ypač kruopščiai,kad dingtų tas kiaulės purvas ir kiaulės prakaitas.Tuomet vėl užpilu švariu vandeniu ir jeigu daugiau neatsiranda nei pilko purvo ir smarvės,tada verdu šaltieną iki galo.Bet jei kiaulė buvo pagyvenusi arba pakliūna koks paršius,tai tenka vandenį išpilti net tris kartus,nuo puodo dugno tiesiog gremžti pilką koš
as 2013-12-09 12:17
geriau ne putas nugraibyti , o užvirus viska ispylti , svariai nuplauti ir į nauja vandenį sudeti su visais prieskoniais.Tai yra sveikiau ir svariau.
as 2013-12-01 18:10
kazkaip netikiu is vieno litro vandens,virt 4 val.dar su kaulais 1 val.be to paukstiena per