Salotos „Vynuogių kekė“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 300 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Žali obuoliai, 2 vnt.
  • Sūris, 100 gr.
  • Tamsios vynuogės, 300 gr.
  • Majonezas, 250 gr.
  • Salotų lapas
  • Petražolės
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.

  2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite.

  3. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

  4. Vynuoges perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.

  5. Stambiai sutarkuokite sūrį.

  6. Sluoksniuokite salotas lėkštėje ant salotos lapo, kiekvieną sluoksnį pertepdami majonezu: vištiena, kiaušiniai, obuoliai, sūris. Aptepkite viršų majonezu ir papuoškite vynuogėmis bei petražolėmis.

Receptą atsiuntė: Birutė

Komentarai