Salotos su grikiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Grikiai, 150 gr.
  • Pievagrybiai, 200 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Svogūnų laiškai, 1 pund.
  • Šviežio kopūsto gabaliukas
  • Morkos, 2 vnt.
  • Sūris, 100 gr.
  • Majonezas, 400 gr.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • Marinuoti pievagrybiai/alyvuogės (papuošimui)
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite birią ryžių košę.

  2. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite, atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaigykite šakute, baltymus sutarkuokite.

  3. Apkepkite supjaustytus grybus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Susmulkinkite svogūnų laiškus, sutarkuokite sūrį.

  5. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir pamaigykite rankomis.

  6. Smulkiai sutarkuokite morkas.

  7. Sluoksniuokite salotas (pirmas sluoksnis - grikiai, toliau - kaip patinka). Ypač gražu, kai daroma piramidė ir matyti ankstesni sluoksniai. Nepamirškite jų pertepti majonezu, papuoškite alyvuogėmis arba marinuotais pievagrybiais.

Receptą atsiuntė: Jurga

Komentarai (1)

Oz 2013-05-19 04:52
Kas cia tau juokinga Livija!!?jei supistu grikiu nemoki virt,tj nx vapse skaitai receptą! P.s.(ziurke)