Salotos „Lizdelis“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Virta vištiena, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Bulvės, 500 gr.
  • Svogūnai, 100 gr.
  • Agurkai, 250 gr.
  • Žalumynai
  • Druska
  • Majonezas
  • Augalinis aliejus
  • Putpelių kiaušiniai, 3 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną, agurkus ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Svogūnus užpilkite verdančiu vaneniu ir palikite uždengę 10 minučių (kad nebūtų aštrūs), nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu.

  2. Bulves nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite aliejuje, sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

  3. Kiaušinius išvirkite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sutarkuokite.

  4. Susmulkinkite žalumynus.

  5. Sumaišykite bulves (dalį atidėkite papuošimui), agurkus, vištieną, baltymus ir svogūnus su majonezu, pagardinkite druska.

  6. Sudėkite į dubenį, ant viršaus užberkite žalumynų, ratu išdėliokite likusias bulves, o vidurį papuoškite virtais ir nuluptais putpelių kiaušiniais.

Receptą atsiuntė: Kristina

Komentarai (2)

violeta 2013-04-03 17:03
AS trynius sudejau i kitas salotas.
vilija 2013-03-27 08:49
Nu tikrai patiekalo kaina ne 8 litai....