Saldžiųjų bulvių salotos su špinatais ir bolivinėmis balandomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Didelės saldžiosios bulvės (nuluptos, supjaustytos kubeliais), 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 2,5 v.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Paprika, 1 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 a.š.
  • Perplautos bolivinės balandos, 0,5 stikl.
  • Nedidelis žalias obuolys, 1 vnt.
  • Špinatai, 140 gr.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Granatų sėklos, 0,33 stikl.
  • Kepinti riešutai, 0,33 stikl.
  • Balzaminis actas, 0,5 stikl.
  • Pasirinktas saldiklis (medus, sirupas ir t.t.), 1 v.š.
  • Dižono garstyčios, 1 v.š.
  • Smulkintas česnakas, 1 a.š.
  • Kajeno pipirai, 0,25 a.š.
  • Alyvuogių aliejus (padažui), 0,5 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuluptas ir supjaustytas bulves sumaišykite su šaukštu aliejaus, paprika, puse šaukštelio druskos ir puse šaukštelio juodųjų pipirų. Paskleiskite ant skardos ir kepkite orkaitėje 45 minutes, kas 20 minučių pamaišydami. Leiskite šiek tiek atvėsti.

  2. Tuo tarpu giliame puode sumaišykite 1.5 šaukšto aliejaus, 0.5 stiklinės vandens, bolivines balandas, 0.5 šaukštelio druskos, įberkite pipirų. Virkite pamaišydami ant vidutinio stiprumo ugnies 10-16 min. Išimkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite atvėsti.

  3. Paruoškite padažą: pertrinkite trintuvu actą, saldiklį, garstyčias, česnaką, druską ir kajeno pipirus, po truputį įmaišykite likusį alyvuogių aliejų.

  4. Į nedidelį dubenėlį įspauskite citrinos ir sultis.

  5. Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, granatus, riešutus, supjaustytą obuolį, bulves, balandas, pagal skonį užpilkite paruošto padažo.

  6. Granatus šiame recepte galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, susmulkintais džiovintais vaisiais, riešutus - moliūgų sėklomis. Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai