Saldus omletas su varške ir karamelizuotais obuoliais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Varškė, 200 gr.
  • Obuoliai, 2 vnt.
  • Rudasis cukrus, 3 v.š.
  • Sviestas, 50 gr.
  • Cinamonas, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

  2. Į keptuvę suberkite cukrų ir pakaitinkite, kol kiek patamsės. Tuomet dėkite sviesto, jam išsilydžius sudėkite plonai pjaustytas obuolių riekutes, berkite žiupsnelį cinamono. Viską kepkite apie 3 min.

  3. Kiaušinius išplakite su varške. Galite įberti šiek tiek vanilinio cukraus. Gautą masę supilkite ant apkepintų obuolių. Uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies kepkite tol, kol masė pasipūs, o omleto apačia apskrus.

  4. Omletą išverskite į lėkštę taip, kad obuoliai atsidurtų viršuje.

  5. Originalus pasirinkimas pusryčiams!

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai