Ryžių ir varškės pudingas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Ryžiai, 200 gr.
  • Pienas, 600 ml
  • Varškė, 400 gr.
  • Sviestas, 50 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Cukrus, 100 gr.
  • Medus, 2 v.š.
  • Vanilinis cukrus, 1 a.š.
  • Vanduo, 400 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius užpilti vandeniu ir virti 5 min. Po to supilti pieną ir virti dar 15 minučių.

  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Baltymus išplakti atskirame dubenėlyje kartu su žiupsneliu druskos.

  3. Į trynius įmaišyti medų, vanilinį cukrų, varškę, ryžius (nusausintus) ir išplaktus baltymus.

  4. Gautą tešlą reiktų išplakti. Geriausia su mikseriu (apie 2-3 minutes).

  5. Supilstyti į kepimo formeles.

  6. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė: Larisa

Komentarai