Ryžiai su obuoliais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Ryžiai, 200 gr.
  • Rūgštūs obuoliai, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Ciberžolė, 2 a.š.
  • Sviestas, 4 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną supjaustykite ir pakepkite augaliniame aliejuje, tačiau ne iki galo (jis neturi tapti permatomas).

  2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas. Supjaustykite stambiais griežinėliais.

  3. Ryžius išvirkite ir nusunkite.

  4. Supilkite į keptuvę su svogūnais puodelį šilto vandens, sudėkite obuolius ir troškinkite uždengę apie 5 minutes. Tada atidenkite ir troškinkite tol, kol obuoliai suminkštės.

  5. Išimkite 3 obuolio riekeles papuošimui, sudėkite į keptuvę ryžius, sumažinkite temperatūrą iki minimalios, paskaninkite prieskoniais, druska, gaminkite, kol neliks vandens (ne trumpiau kaip 4 minutes). Paragaukite. Jei ryžiai saldūs, galima įpilti truputį citrinos culčių.

  6. Įdėkite 4 šaukštelius sviesto, pamaišykite ir palaukite, kol ištirps, sudėkite ryžius į lėkštę ir papuoškite obuolio skiltelėmis.

  7. Idealiai dera prie mėsos.

Receptą atsiuntė: Viktorija

Komentarai