Rytietiškos ryžių salotos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Susmulkinti svogūnai, 0,75 stikl.
  • Virti avinžirniai, 450 gr.
  • Malti kuminai, 0,5 a.š.
  • Druska, 0,25 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Virti rudieji ryžiai, 3 stikl.
  • Susmulkintos datulės be kauliukų, 0,5 stikl.
  • Šviežios susmulkintos mėtos, 0,25 stikl.
  • Šviežios susmulkintos petražolės, 0,25 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite gilią nepridegančią keptuvę su aliejumi. Suberkite svogūnus ir pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol pradės ruduoti. Tada keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite avinžirnius, kuminus, druską, pipirus.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptuvės turinį, smulkintas datules, mėtas ir petražoles.

  3. Salotos patiekiamos šiltos arba kambario temperatūros. Galima valgyti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai