Ruginės sveikuoliškos bandelės

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 2 stikl.
  • Vanduo, 0,5 stikl.
  • Mielės, 1 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Cukrus, 1 žiups.
  • Svogūnai, 1 vnt.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Sėklos (moliūgų, saulėgrąžų ir kt.), 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Padarykite miltuose duobutę, pilkite į ją vandenį, sudėkite mieles, druską, cukrų. Padarykite tirštą tešlą ir palikite ją 0,5 - 1 valandą šiltoje vietoje.

  2. Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su aliejumi, įmaišykite į tešlą, pridėkite miltų, kad neliptų prie rankų.

  3. Išminkykite, formuokite bandeles ir apvoliokite jas sėklose (tinka saulėgrąžos, sezamai, moliūgų sėklos ir kt.)

  4. Sudėkite į skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusę valandos.

Receptą atsiuntė: Anika

Komentarai