Rizotas su krevetėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sviestas, 3 v.š.
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Perspaustos česnako skiltelės, 4 vnt.
  • Arborio (trumpagrūdžiai) ryžiai, 1 stikl.
  • Druskos pagal skonį
  • Vištienos sultinys, 4 stikl.
  • Sausas baltas vynas, 1,5 stikl.
  • 2 citrinų sultys
  • Smulkintos petražolės, 3 v.š.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 v.š.
  • Krevetės, 500 gr.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 1 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Gilioje keptuvėje arba puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, sudėkite svogūną ir kepinkite 5-6 minutes, kol suminkštės. Tada įmeskite 1 perspaustą česnako skiltelę ir kepkite dar 1-2 minutes. Sudėkite ryžius, išmaišykite, įberkite druskos pagal skonį.

  2. Supilkite sultinį porcijomis po pusę stiklinės - prieš pilant naują porciją, ankstesnė turi visiškai susigerti į ryžius. Kai sultinys baigsis, supilkite stiklinę vyno, maišykite, kol viskas susigers.

  3. Krevetės turi būti nuvalytos, tamsios žarnyno venos - išimtos. Išvirkite krevetes: puode ar keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite likusį česnaką, supilkite sultis, suberkite 2 šaukštus petražolių, paprikų dribsnius ir išmaišykite, pakaitinkite 2 minutes, sudėkite krevetes, pagardinkie druska ir virkite 3-4 minutes, tada supilkite likusią pusę stiklinės vyno.

  4. Galiausiai sumaišykite krevetes ir Parmezano sūrį su ryžiais. Patiekite pabarstę likusiomis petražolėmis.

  5. Sodraus skonio ir tiesiog burnoje tirpstantis rizotas! Ryžius galima pakeisti ir kitomis jūsų mėgstamomis kruopomis.

Receptą atsiuntė: Inga

Komentarai (2)

Fee 2018-04-04 11:12
Jei bus ne ryžiai tai kas tada bus? Kugelis nebus kugelis jei jis bus iš morku
Fee 2018-04-04 11:12
Jei bus ne ryžiai tai kas tada bus? Kugelis nebus kugelis jei jis bus iš morku