Pyragas su moliūgais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stikl.
  • Druska, 1 žiups.
  • Džiovintos slyvos, 100 gr.
  • Sviestas, 200 gr.
  • Vanduo, 4 v.š.
  • Vermutas, 1 stikl.
  • Vanilinis cukrus, 2 a.š.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Grietinė, 200 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Cinamonas, 1 a.š.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Moliūgų minkštimas, 500 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, druską, šaukštą cukraus suberkite į dubenį, sudėkite atšaldytą sviestą ir kapokite iki trupinių. Įpilkite 3 šaukštus vandens ir išminkykite, įkiškite valandai į šaldiklį (kad nesudžiūtų, įvyniokite į plėvelę).

  2. Moliūgo minkštimą supjaustykite ir patroškinkite garuose, slyvas užpilkite vermutu, suberkite pusę stiklinės cukraus bei vanilinį cukrų, troškinkite pamaišydami ant nedidelės ugnies tol, kol slyvos suminkštės, o skystis nugaruos.

  3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais, išklokite iškočiota tešla.

  4. Išplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudėkite grietinę, cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei šakute sutrintą troškinto moliūgo minkštimą ir slyvas. Vėl gerai išplakite.

  5. Sukrėskite šią masę ant tešlos.

  6. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė: Viktorija

Komentarai