Pusryčių omletas su feta ir kumpiu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Dideli kiaušiniai, 4 vnt.
  • Keli smulkinti svogūnų laiškai
  • Pienas, 1 v.š.
  • Džiovinti bazilikai , 1 žiups.
  • Džiovinti raudonėliai, 1 žiups.
  • Česnakų granulės, 1 žiups.
  • Druska, 1 žiups.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Sviestas, 1 v.š.
  • Trupinta feta, 0,25 stikl.
  • Šoninės ar kumpio juostelės, smulkintos, 3 vnt.
  • Pomidoras, 1 vnt.
  • Balzaminis actas, 2 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite plaktus kiaušinius, smulkintus svogūnų laiškus ir pieną, įberkite druskos ir prieskonių, viską išplakite. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą. Kai keptuvė įkais, supilkite plakinį.

  2. Kai kiaušinienė sutirštės ir nebeliks skysčio, pabarstykite vieną pusę feta ir kumpiu. Užlenkite kita puse ir perpjaukite pusiau.

  3. Patiekite su pomidoru ir pašlakstę balzaminiu actu.

  4. Skanus itališkas omletas gerai dienos pradžiai!

Receptą atsiuntė: Inesa

Komentarai