Purūs blynai šeimos pusryčiams

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Pienas, 0,75 stikl.
  • Actas, 2 v.š.
  • Miltai, 1 stikl.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Lydytas sviestas, 2 a.š.
  • Purškiamas aliejus
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite pieną ir actą, palikite 5 minutėms parūgti, po to įmuškite kiaušinį ir supilkite tirpintą sviestą.

  2. Atskirai sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, šį mišinį po truputį supilkite į pieną. Maišykite, kol neliks gumuliukų.

  3. Įkaitinkite keptuvę, papurkškite arba sutepkite ją aliejumi. Pilkite tešlą ir kepkite norimo dydžio blynus. Kai apskrus, apverskite ir apkepkite iš kitos pusės.

  4. Į tešlą galima papildomai įmaišyti kviečių gemalų ar linų sėmenų, taip šie blynai puikiai dera su medumi ar uogomis. Idealus pasirinkimas pusryčiams!

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai