Pikantiškas kalakutienos troškinys

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas, 1 vnt.
  • Paprika (žalia)
  • Kalakutienos faršas, 750 gr.
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Perspaustos česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Pomidorų pasta, 2 v.š.
  • Konservuoti pomidorai, 1 skard.
  • Konservuotos pupelės, nusunktos, 2 skard.
  • Vištienos sultinys, 1,5 stikl.
  • Aitriųjų paprikų milteliai, 2 a.š.
  • Malti kuminai, 1 a.š.
  • Džiovinti raudonėliai, 1 a.š.
  • Truputis rakuoto sūrio
  • Truputis smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo instrukcija:
  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir supjaustytą papriką, kepkite, kol suminkštės (apie 4 minutes). Sudėkite kalakutieną ir kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels (nebūtina, kad mėsa iškeptų iki galo). Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite česnaką, pomidorų pastą ir gaminkite dar 2 minutes. Viską sudėkite į lėto virimo puodą.

  2. Sudėkite į puodą su faršu pupeles, supjaustytus pomidorus, prieskonius, supilkite sultinį. Virkite 4 valandas, kol troškinys sutirštės. Patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.

  3. Patiekite pabarstę tarkuotu sūriu ir svogūnų laiškais.

  4. Receptas, kuriuo džiaugsitės visus metus!

Receptą atsiuntė: Violeta

Komentarai