Picos padas iš cukinijos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
1
Ingredientai:
  • Tarkuotos cukinijos, 2 stikl.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Miltai, 4 v.š.
  • Tarkuotas puskietis arba kietasis sūris, 0,5 stikl.
  • Tarkuotas mocarelos sūris, 0,5 stikl.
  • Aliejus, 1 a.š.
  • Provanso žolelės, 1 a.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijų tarkius maksimaliai nuspauskite, tam geriausiai tiks tankus audinys.

  2. Nuspaustus cukinijų tarkius sumaišykite su lengvai išplaktais kiaušiniais, įmaišykite abiejų rūšių sūrį, aliejų, prieskonines žoleles, miltus. Gerai išmaišykite.

  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo paskleiskite cukinijų masę, rankomis suformuokite picos padą. Turi gautis maždaug 30-35 cm skersmens blynelis.

  4. Šį blynelį (dar be jokių priedų) kepkite iki 180-200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba iki kol pradės lengvai ruduoti krašteliai. Tuomet išimkite, apverskite ir kepkite dar 10 min.

  5. Ant iškepto pado dėkite norimus ingredientus, pavyzdžiui, pomidorų padažą, sūrį, kumpį, paprikas, svogūnus ir pan. Vėl grąžinkite į orkaitę ir pakepkite iki kol išsilydys sūris.

  6. Labai skani pica, kuri ypač patiks ribojantiems suvartojamų baltų miltų kiekį, mėgstantiems naujoves ar tiesiog išauginusiems didelį cukinijų derlių.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai