Perlinių kruopų ir žirnių košė

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Geltonieji žirniai 200 ml.
  • Perlinės krupos 200 ml.
  • Rūkyta šoninė 70 g.
  • 1 svogūnas
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame brinkti per naktį ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.

  2. Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to, kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote keletą valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.

  3. Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname keletą minučių, pagardiname druska, pipirais.

  4. Padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė: Loreta

Komentarai