Paprastas varškės apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Varškė, 400 gr.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Vanilinis cukrus, 1 a.š.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Manų kruopos, 2 v.š.
  • Grietinė, 1 v.š.
  • Pienas, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Piene užmerkite manų kruopas. Palikite 20 min., kad išbrinktų.

  2. Varškę ištrinkite su cukrumi, žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu. Šią masę sumaišykite su pienu ir jame išbrinkusiais manais, įmaišykite grietinę.

  3. Kepkite sviestu pateptoje ir manų kruopomis apibarstytoje formoje apie 35-40 min., iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

  4. Apkepą tiekite su uogomis, uogiene, grietine, kondensuotu pienu ar medumi.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai (7)

Jūrate 2018-09-01 13:06
Ar piena reikia uzvirinti,ar saltame uzmerkti manu kruopas?
Jzhz 2018-07-01 18:10
Gaidys ne apkepas :)) Negaiskit laiko
Ana 2018-06-30 16:47
Gavosi kažkoks tižena ir tikrai ne 5 porcijos. :(
Jolita 2018-05-31 14:33
Puikus receptas ir labai skanus pyragas:)
Vaida 2018-03-11 14:17
Šiandien kepiau,labai skanus iškepė.
Ele Barysiene 2017-10-31 21:55
Labai skanu
Aniceta 2016-09-25 21:38
Patinka