Paprastas varškės apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Varškė, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Pienas, 100 ml
  • Cukrus, 50 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištrinkite dubenyje varškę, cukrų ir kiaušinių trynius. Manus užpilkite karštu pienu ir palaukite, kol išbrinks.

  2. Supilkite ant varškės išbrinkusius manus ir išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite į masę ir vėl atsargiai išmaišykite.

  3. Į kepimo formą įtieskite sviestinio popieriaus (arba tiesiog patepkite ją riebalais ir pabarstylite manais arba džiūvėsėliais) ir supilkite varškės masę. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 50 min.

Receptą atsiuntė: Rimantė

Komentarai (3)

zita 2017-10-29 14:37
o kiek manu reikia
Viktorija 2016-05-03 21:47
O kiek manu
As kepu nuo seno truputį kitaip 2012-04-19 21:51
1 l pieno truputį pašildau. Po to į pieną dedu 7-8 kupinus valg. š. manų.Kol brinksta manai paruošiu varškę.
Varškės imu apie 1 kg.Dedu 3-4 kiaušinius,5-6 v.š. cukraus, truputį vanilino ir pusė a.š. kepimo miltelių. Viską išmaišau. Tiesa! dar užmerkiu gerą stiklinę razinų. Šeima mėgsta kai jų būna daug, tada cukraus galima dėti mažiau. Į išmaišytą tešlą supilu pieną su manais ir į orkaitę 200 karštumo apie 40 min. Valgyti reikia pravėsusį, bet šiltą. labai skanu.