Orkaitėje kepti tefteliai grietinėlės padaže

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • jautienos ir kiaulienos faršo, 1 kg
  • ryžių, 1 stikl.
  • Svogūnai, 4 vnt.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • vandens, 0,5 stikl.
  • česnako, 2 skilt.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejaus, 4 v.š.
  • Morkos, 3 vnt.
  • pomidorų pastos, 5 v.š.
  • Miltų, 3 v.š.
  • sultinio, 0,5 l
  • riebios grietinėlės, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius dedame į verdantį vandenį ir paverdame apie 10 minučių. Atvėsiname. Juos sumaišome su 2 smulkiai supjaustytais svogūnais, faršu, kiaušiniu, 0,5 vandens, smulkintu česnaku, druska pipirais. Formuojame rutuliukus - teftelius ir eilėmis dedame į karščiui atsparų kepimo indą.

  2. Gaminame padažą: 2 svogūnus susmulkiname, apkepiname aliejuje kelias minutes, tada dedame tarkuotas morkas, dar kelias minutes patroškiname. Dedame pomidorų pastą, permaišome. Dedame miltus. Permaišome. Užpilame sultinio ir dar 5 min troškiname. Galiausiai pilame grietinėlės, druskos, pipirų.

  3. Padažą pilame ant teftelių, kepimo indą uždengiama folija ir šauname į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30-40 min.

  4. Tiekiame su bulvių koše, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

Laura 2018-05-31 15:18
Labai skanu
[email protected] 2015-08-23 19:21
Tefteliai