Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Purškiamas aliejus
  • Sviestinis moliūgas (nuluptas, supjaustytas kubeliais, be sėklų), 750 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,66 stikl.
  • Džiovinti čiobreliai, bazilikai ar kitos žolelės, 0,25 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą papurkškite aliejumi. Sudėkite supjaustytą moliūgą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Pamaišykite ir kepkite 15 min.

  2. Pamaišykite dar kartą, kepkite 5 minutes. Pabarstykite sūriu, žolelėmis ir kepkite dar 5 minutes, arba kol moliūgas suminkštės.

  3. Langvas ir nesudėtingas receptas! Galima valgyti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai