Orkaitėje kepta lašiša su riešutų plutele

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Garstyčios, 2 a.š.
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Tarkuota citrinos žievelė, 0,25 a.š.
  • Citrinos sultys, 1 a.š.
  • Švieži smulkinti rozmarinai, 1 a.š.
  • Medus, 0,5 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Trintas aitrusis pipiras, 0,25 a.š.
  • Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 3 v.š.
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 3 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Lašišos filė be odos, 500 gr.
  • Purškiamas aliejus
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą ar skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Viename dubenėlyje sumaišykie garstyčias, česnaką, pipirą, citrinos žievelę, sultis, rozmarinus ir medų, kitame - džiūvėsėlius, riešutus ir aliejų.

  3. Išdėliokite lašišą ant kepimo popieriaus. Aptepkite garstyčių mišiniu, ant viršaus uždėkite džiūvėsėlių ir riešutų mišinio. Paspauskite šaukštu ir dar šiek tiek apipurkškite aliejumi.

  4. Kepkite maždaug 8-12 minučių (priklauso nuo filė storio). Patikrinti galite šakute (jei sminga lengvai - žuvis iškepė).

  5. Patiekite su salotomis ar jūsų mėgstamu garnyru.

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai