Naminis jogurtas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Pienas, 2 l
  • Natūralus jogurtas (arba raugas), 6 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Užvirinkite pieną, pakaitinkite dar 5-7 minutes, nukaiskite, palikite atvėsti iki 45 laipsnių (jei neturite termometro, įmerkite pirštą - jei galite išlaikyti 10 sekundžių, temperatūra tinkama).

  2. Sudėkite jogurtą, išmaišykite.

  3. Supilkite į termosą arba puodą ir padėkite šiltoje vietoje 6-7 valandoms.

  4. Išplakite iki vienalytės masės ir padėkite į šaldytuvą dar 3-4 valandoms.

Receptą atsiuntė: Paulina

Komentarai (3)

agne 2013-06-06 16:11
to ???, cia pirtinis jogurtas vietoje raugo, del bakteriju
??? 2013-06-05 12:37
Darom naminį jogurtą iš pirktinio jogurto? Va tai tau :D
Dama 2013-04-26 14:06
Išbandyta. Gaunamas natūralus jogurtas be jokių priedų. Kaip pasiskaninti, spręskite patys: sėlenos, razinos, cinamonas ir pan.