Morkos „pataluose“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Morkos, 6 vnt.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Krapai, 1 v.š.
  • Sluoksniuota tešla, 1 pak.
  • Klasikinės garstyčios
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Morkas perpjaukite pusiau, apvirkite vandenyje, bet tik tiek, kad truputį suminkštėtų. Jos neturi būti per daug minkštos (antraip kepant tiesiog subyrės). Ištraukite iš vandens, palikite 5 minutėms, kad atvėstų.

  3. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, sumeskite morkas, prieskonius, druską, gerai apvoliokite morkas, kepkite 5-6 minutes.

  4. Išpjaukite iš tešlos 12 stačiakampių. Įvyniokite morkas į tešlą taip, kad jų galai kyšotų išorėje, sudėkite ant skardos siūle žemyn, kepkite 15-20 minučių (arba tiek, kaip nurodyta ant tešlos pakuotės), leiskite 5 minutes atvėsti ir patiekite su garstyčiomis.

  5. Patiks vaikams, tačiau įvertins ir suaugusieji.

Receptą atsiuntė: Silvija

Komentarai